Boru Hatları Kumlama Boya | Yüksek basınçta temizleme çelik yüzeylerin hazırlanması için en sık kullanılan yöntemdir. Bu etkili yöntem yüzeyden pas, kir,yağ ,eski boyalı yüzeyler, ve imalat zarı meneviş, vb kaldırır ve endüstriyel 1 sınıf temizleme ile pürüzlü bir yüzey oluşturur.
Boru Hatları Kumlama Boya
kumlama, işleminden sonra elde edilen çelik pürüzlülüğü mikrometre ile ölçülür profili olarak da(micron)olarak adlandırılır . Yaygın olarak 37-100 mikrometre boyalar için profil aralıkları için kullanılır. Profil çelik etkin yüzey alanını artırır. Elde temizlik (mekanik temizlik) ISO 8501-1 sınıflarda için değerlendirilir:
Bu, Tipik SA 2 beyaz-metal yakın beyaz-metal ortak bilinir, terminoloji, vb gösteren bir İsveç standart (DİE) standart ı ½ olan boru hatları (NACE N ° 2 eşdeğer) olarak bilinir
Bu temizlik boyama öncesinde yağ veya yağ kontaminasyonu temizlemek için önemlidir. Boru Hatları Kumlama Boya Solvent ile temizleme, vb genellikle bu amaç için kullanılır. Kumlama işleminde, basınçlı hava- olmalıdır kumlama basıncı en az 8 bar olmalıdır temizlenecek olan yüzey üzerine slist,kum,bazalt,cürüf,çelik grit, kullanılır. Alüminyum oksit, çelik grit, çelik bilye, granat, vb, sık kullanılan aşındırıcılardır.
Boru Kumlama Sistemleri
Kumlama bir diğer yöntem özellikle borunun dış temizliğinde kullanılan santrifüj kumlama vardır. boru iç yüzeylerde gezebilen pnomatik ile desteklenmiş kumlama aparatları ile tekerleğin merkezi beslenir, Boru Hatları Kumlama Boya bu yöntemde, kum, yüksek bir hızda dönerek yüzeye atılır, özel olarak tasarlanmış bir tekerlek kullanılarak, döner, boru içinde hareketli,dönerek yol aldığından belirli açılarla en az 5 nozul ile takviyelendirilerek kumlama yapılır.
Kumlama yapılmış yüzeylere speklere uygun olarak epoksi, astar, boya ile astarlanmalıdır.Boru Hatları Kumlama Boya Uygulama: Kumlaması bitmiş yüzeyler boya speklereine uygun basınç, meme, çapı, inceltme sistemine uygun olarak yapılmalıdır.